Logo Treelodge

Herfst in Treelodge

gepubliceerd op: 20 September 2024

Over kleuren en geuren, licht en warmte

De eerste ochtendmist, dauwdruppels die tot de middag op het gras blijven liggen, kille windvlagen en vallende nootjes…aan de kleine dingen merk je dat de herfst september binnensloop. Een welgekomen afwisseling na de warmte van de zomerzon, hoewel we daar deze zomer misschien toch wat te weinig van zagen. Gelukkig kan je in de herfst nog altijd heel wat vitamine D opdoen, tijdens lange wandelingen of liggend in de hottub. Inspiratie galore, in deze blogtekst!

Ook ons bos verandert stilaan van kleur. De gezapig groene zomerblaadjes krijgen bruine, gele en rode tinten en als het waait ploffen de eikels op de grond. Maar de warmte van de zomer zit nog in de grond, en het is nog heerlijk zitten, spelen en genieten buiten – al dan niet met een regenjas aan. En als je verder leest, geven we je graag nog vijf toffe tips!

Divider

1. Ga op ontdekking in het bos

Wanneer liep je nog eens in het donker door het bos? Of misschien heb je dat nog nooit gedaan? Wel, dit is het moment om de zaklampen boven te halen en een rondje over ons terrein te wandelen. Niet eng, wel spannend. Want ook ’s nachts krioelt het in het bos van het leven. Misschien zien jullie een uil vliegen of een koppeltje vleermuizen. Met wat geluk springt er net voor jullie voeten een muisje weg of horen jullie in de verte het geritsel van een familie konijntjes.

Onze tip!

Maak er een spelletje van: Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je?

Op ontdekking in het bos
Treelodge - Duik in de hottub

2. Blijf gezellig binnen

Als buiten de gure herfstwind door de bomen waait of de regen in grote druppels uit de lucht valt, is er geen enkele plaats gezelliger dan binnen in je eigen boomhut, voor de houtkachel. Kruip met een goed boek en warme sokjes onder een dekentje in de zetel, met het getik van de regen op de achtergrond. Of duik samen in het bad van onze Tjiftjaf of Buizerd en geniet keihard van de rust, de stilte en mekaar. 

Speel een spelletje samen, zo eentje waarbij je moet nadenken of tactieken uitwerken. Of kies er eentje waarbij je gewoon geluk moet hebben en iedereen na een kwartier op de grond ligt van het lachen. Onvergetelijke momenten die jullie samen beleven en waaraan jullie nog lang zullen terugdenken.

Onze tip!

Neem altijd een boek kaarten mee, zo kan je je zowel alleen – patience, iemand? - als met het hele gezelschap amuseren. 😉

3. Steek vuur in je avond

In onze Vuurschuur is het altijd droog. En – als je het kampvuur aansteekt – ook lekker warm. Het is dé plek om te aperitieven, of om gewoon gezellig even op te warmen na een deugddoende wandeling. Weet je wat wij het allerleukste vinden? Dat je hier andere mensen kan leren kennen. Want de Vuurschuur is ook een ontmoetingsplek voor wie bij ons logeert. Er zijn al heel wat vriendschappen ontstaan rond dat knetterende vuur. Bij aankomst onbekenden voor elkaar, maar na enkele avonden praten en genieten van de rust, de stilte en de gezelligheid meteen opnieuw boeken voor het volgende jaar – met diezelfde mensen. Fantastisch, toch? 

En ook met z’n tweetjes of met je gezin is koken, zitten en spelen rond zo’n kampvuur een toffe belevenis. Wat denk je bijvoorbeeld van stukjes brooddeeg rond stokjes draaien en boven de vlammen bakken en intussen de soep opwarmen. Na een paar minuten heb je heerlijk zelfgebakken brood dat perfect bij de soep en bij het seizoen past.

Onze tip!

Laat kinderen op voorhand genoeg hout klieven en het naar de Vuurschuur brengen.

Treelodge - Bekijk de zonsop- of ondergang
Treelodge - Spreek af rond het kampvuur

4. Trek erop uit

In de herfst is wandelen zalig. Zelfs als het waait of (een beetje) regent, doet die frisse lucht ongelooflijk veel deugd. Even aan niks denken, even helemaal hier en nu zijn. Gewèldig.
Je hoeft zelfs niet ver te gaan, gewoon een rondje maken door ons eigen bos, kan al genoeg zijn. En heb je goesting in een langere wandeling, dan is Buiten de geijkte paden echt een aanrader. 3,5 kilometer en ook goed te doen met kinderen. Mag het wat meer zijn, dan is er in de buurt ook nog een GR-route, die je een stukje kan volgen. De GR565 voert je van Kasterlee naar Retie, dwars door het schone Kempense landschap. En stippel je graag je eigen wandeling uit, dan volg je gewoon het wandelknooppunten-netwerk vlakbij Treelodge.

Onze tip!

Ga je met (klein)kinderen op wandel? Pak een lege eierdoos mee om steentjes, nootjes, pluimen, blaadjes… in te verzamelen. Maak er een zoektocht van, door op voorhand al op te schrijven wat er in de doos moet komen. Inspiratie vind je hier!

5. Maak me-time

De herfst is ook de tijd om te onthaasten – tussen de drukke septembermaand en de snel naderende eindejaarsperiode, is dit het perfecte moment om even tijd te maken voor jezelf. Kook iets lekkers of laat voor je koken. Bestel een ontbijtje bij een van onze partners of maak er zelf een bakfeest van. In onze pizzaoven of in de keuken van je boomhut kan je zelf allerlei lekkers klaarmaken. En de afwas, die mag blijven staan tot morgen (terwijl jij helemaal zen wordt in de hottub). Slaap lang uit, neem een warm bad, duffel je goed in en ga op ontdekking in de omgeving. Je zal zien: je batterijtjes worden helemaal terug opgeladen!

Onze tip!

Nestel je op de bank, in bed of in de zetel en kijk eens écht naar het lichtspel van de zon en de bomen. Magnifiek!

Treelodge - Toertjes fietsen en samen spelen
Divider

Goesting om te komen?

Check alle vrije data en boek meteen je boomhut op onze website:

Vrije Data
© Treelodge bvba 2024 - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Disclaimer - Cookies
Logo culd.